De Samsung Galaxy S8 is een feit. Eind maart werd het nieuwste vlaggenschip onthuld op het Galaxy Unpacked 2017 evenement. Hij komt wel een fors prijskaartje van 799 euro. Toch zijn er meer dan genoeg redenen om de Galaxy S8 te kopen. Wij zetten er vijf voor je op een rij.

1) Lekker groot scherm

De Samsung Galaxy S8 heeft een scherm dat bijna heel de voorkant bedekt. Alleen aan de bovenkant heeft Samsung wat ruimte gelaten voor de camera en enkele sensoren. De kin aan de onderkant stelt ook niet veel voor. Kortom, bijna heel de voorzijde is één groot scherm. Dat betekent nog meer genieten als je video’s bekijkt. Hoezo? Omdat je niet langer die zwarte balken aan de onder- en bovenkant hebt. Je hoeft ook niet langer voortdurend naar beneden te scrollen, omdat er veel meer op het scherm past. Hadden we al gezegd dat het een Super AMOLED-display is? Dat betekent felle kleuren, diepe zwartwaarden en haarscherpe contrasten ten opzichte van LCD-schermen. Als je AMOLED eenmaal gewend bent, wil je niet meer terug.

2) Altijd snel

Heb jij er ook een hekel aan als je smartphone jou niet kan bijbenen? Daar heeft de Samsung Galaxy S8 geen last van. Hij komt met de nieuwste processor, grafische kaart en meer dan genoeg werkgeheugen zodat multitasken altijd snel en soepel gaat. Ben je voortdurend online te vinden? Of speel je het liefst de hele dag grafische zware games? Geen enkele taak is te zwaar voor de Galaxy S8. Mocht je toch liever een iets minder grote telefoon willen maar wel één die ook razendsnel is? Dan is de Huawei P10 misschien iets voor je. De P10 heeft een machtig snelle Kirin-960 uit Huawei’s eigen stal en daarnaast nog eens 4 GB aan werkgeheugen. Dit technische verhaal betekent in de praktijk vooral dat je een erg snel toestel krijgt dat ook nog in je broekzak past.

3) Op-en-top beveiliging

Pincodes en wachtwoorden zijn zo 2016. De Samsung Galaxy S8 komt met allerlei nieuwe en moderne vormen van biometrische beveiliging. Daarmee hoef je nooit meer wachtwoorden of andere codes te onthouden: JIJ bent immers het wachtwoord. Aan de hand van lichaamseigen eigenschappen ontgrendel je het vlaggenschip en blijven jouw privégegevens veilig opgeborgen voor anderen. Naast vingerafdrukscanner komt de Galaxy S8 ook met irisscanner, gezichtsherkenningssoftware en Samsungs beveiligingsplatform Samsung Knox. Met Secure Folder (Veilige Map) worden al je favoriete apps, foto’s, video’s en andere bestanden nog eens extra beveiligd. Zo weet je zeker dat niemand ooit je gegevens kan wissen.

4) Waterdicht design

Iedere maand zien we allerlei nieuwe smartphones voorbijkomen. Waterbestendigheid is jammer genoeg nog altijd niet goed ingeburgerd. We worden dan ook blij van het feit dat Samsung de Galaxy S8 waterdicht heeft gemaakt. Sterker nog, je kunt hem in de wasbak laten vallen zonder dat je direct vocht- of waterschade hebt. Samsung heeft haar vlaggenschip dusdanig waterbestendig gemaakt dat je hem een half uur onder water kunt dompelen, zolang het water maar niet dieper is dan anderhalve meter. Een regenbui kan het vlaggenschip dus niet deren, zelfs een stortbui is machteloos tegen het waterdichte design van de Galaxy S8.

5) Nieuwste software

Tot slot komt de Samsung Galaxy S8 met de allernieuwste software. Samsung heeft namelijk Android 7.0 Nougat voor je geïnstalleerd. Hiermee kun je onder meer vanuit het notificatiecentrum reageren op binnengekomen berichten zonder eerst de daarbij horende app te openen (Quick Reply). Ook worden berichten voortaan per app gebundeld tot één blok (Bundled Notifications). Meerdere apps naast elkaar draaien is een eitje dankzij Multi-Window. Daarnaast heeft Google de energiebesparingsfunctie Doze verbeterd. Voortaan hoeft een smartphone niet plat op tafel te liggen voordat hij zijn werk doet. Ook als hij in beweging is –bijvoorbeeld omdat je hem in je broekzak, tas of rugzak hebt gestopt– doet Doze wat hij moet doen. Natuurlijk mogen we ook Bixby niet vergeten, de digitale assistent van Samsung. Zo kun je onder meer de camera gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren, shoppen of tekstfragmenten te vertalen. Probeer dat maar eens met Siri, Google Assistant of Cortana. Wil je na het lezen van dit artikel een Samsung Galaxy S8 kopen? De beste aanbiedingen vind je op GSMinfo.nl.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment