Wil je een screenshot nemen met de Samsung Gaaxy S8? Nu er geen homeknop meer is gaat dat anders in zijn werk. Zo neem je een Galaxy S8 screenshot.


Samsung Galaxy S8 screenshot nemen

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn dan eindelijk onthuld. Twee indrukwekkende vlaggenschepen, vooral dankzij de zeer dunne schermranden. Hartstikke tof, maar daardoor hebben we wel afscheid moeten nemen van de fysieke homeknop. In plaats daarvan zit de vingerafdrukscanner nu aan de achterkant van het toestel. Op het scherm zit nog wel een homeknop, die ook echt feedback geeft middels trillinkjes. De vraag is nu: hoe neem je een screenshot?

Nieuwe knoppencombinatie

Voorheen moest je altijd de homeknop en de powerknop kort ingedrukt houden. Daar komt met de Samsung Galaxy S8 verandering in. Je kunt nu een screenshot nemen door twee knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden. Het gaat om de powerknop (rechts) en om de volumeknop waarmee je het geluid van je toestel zachter zet (links). Houd ze ongeveer een seconde ingedrukt. Nu zal het scherm even flitsen en krijg je een preview te zien.

Drie opties

Vervolgens krijg je drie handige opties. De eerste optie is een zogenaamde rolling screenshot. Daarmee kun je bijvoorbeeld screenshots maken van lange internatpagina’s of lijsten. Het toestel scrolt namelijk naar beneden en plakt telkens de screenshots aan elkaar. Zo krijg je uiteindelijk een lange screenshot. De tweede optie is de mogelijkheid om je screenshot te croppen. Ideaal als je bijvoorbeeld slechts een gedeelte van je scherm wil tonen. Voorheen moest je dan achteraf je screenshot gaan bewerken. De derde optie brengt de creativiteit in je naar boven. Je kunt namelijk op je screenshot tekenen, en teksten toevoegen. Handig als je bijvoorbeeld iets wil onderstrepen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment