De Europese privacytoezichthouders, verenigd in de Artikel 29-werkgroep (WP29), hopen nog voor de zomer een deal te kunnen sluiten met Facebook over het delen van Europese data met WhatsApp. Dat schrijft Reuters op basis van uitlatingen van de Ierse privacycommissaris Helen Dixon. 

Facebook stopte in november vorig jaar al met het delen van data van gebruikers in heel Europa. Dit gebeurde onder druk van de WP29. De toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hadden WhatsApp al eerder gesommeerd om op te houden met het delen van data zonder toestemming van gebruikers. Een maand later riep de WP29 Facebook opnieuw op om meer duidelijkheid te geven over het privacybeleid van de messaging-dienst. 

Facebook kocht WhatsApp in februari 2014 voor een bedrag van 19 miljard dollar. Na de overname ontstonden onder gebruikers zorgen over hun privacy waardoor in sommige gevallen werd overgestapt op concurrerende diensten. 

Met name Telegram bleek populair aangezien de messaging-app de nadruk legt op privacy onder meer door volledige encryptie van verzonden berichten te bieden. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment