Microsoft is begonnen om onder meer dan 400 miljoen Windows 10-apparaten de Creators Update uit te rollen, die het besturingssysteem van allerlei nieuwe features en functies voorziet. Zo zijn er verschillende beveiligingsmaatregelen aan Microsoft Edge toegevoegd die het lastiger moeten maken om kwaadaardige code in het geheugen te laden, wat aanvallers weer moet belemmeren in het ontwikkelen van een werkende exploit.

Verder is de sandbox van Microsoft Edge verbeterd, wat uiteindelijk het aanvalsoppervlak moet verkleinen. Daarnaast is het Windows Defender Security Center dashboard toegevoegd dat gebruikers eenvoudiger inzicht in de beveiliging van hun systeem moet geven. Via Dynamic Lock is het mogelijk om het systeem aan een smartphone, fitnesstracker of ander apparaat te koppelen en de computer automatisch te vergrendelen als het gekoppelde apparaat uit de buurt van de machine verdwijnt.

Microsoft laat verder weten dat de privacyinstellingen van Windows 10 zijn vereenvoudigd. Zo is de data die het besturingssysteem verzamelt beperkt en zijn er nu twee in plaats van drie niveaus voor het verzamelen van data. Ook is er een nieuw privacydashboard toegevoegd. Microsoft zal de Creators Update eerst onder nieuwe machines uitrollen. Gebruikers kunnen de update echter ook handmatig downloaden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment