Lang werd er uitgekeken naar de Samsung Galaxy S8 en grotere S8+, en eind deze maand komen ze op de markt. Met een futuristisch ontwerp, fraai beeldscherm en de krachtigste hardware, heeft de S8 alles in huis om misschien wel de beste smartphone van dit jaar te worden.

 

Met de Galaxy S8 luidt Samsung een trend in: het verdwijnen van randen rondom het beeldscherm. Door die randen aan de zijkant van het gebogen schermen te schrappen, en ze aan de boven- en onderkant zo klein mogelijk te houden, biedt de S8 een groot scherm in een compacte behuizing. Een scherm van 5,8 inch om precies te zijn, terwijl de telefoon even groot is als de Galaxy S7 (5,1 inch). Je kan hem dus nog steeds met één hand bedienen, maar er is meer schermruimte voor bijvoorbeeld het bekijken van video’s. Handig!

Wat ook handig is, is de irisscanner boven het beeldscherm. Deze nieuwe manier om de smartphone te ontgrendelen is razendsnel en bovendien een stuk veiliger dan een pincode of patroon. Houd simpelweg je ogen voor de scanner en klaar is kees. Natuurlijk heeft de S8 ook een vingerafdrukscanner, voor als dat meer jouw ding is.

Een randloos beeldscherm is tof, maar hoeft niet te betekenen dat het scherm zelf ook goed is. Gelukkig zit dat bij de S8 wel snor: onafhankelijke experts hebben ‘m uitgeroepen tot het beste smartphonescherm dat er momenteel is. Door het Super AMOLED-display is zwart echt zwart en spatten kleuren van het scherm. Daarnaast zorgt de hoge QHD+-resolutie voor haarscherp beeld, wat onder andere van pas komt bij Virtual Reality (VR).

Zeeën aan opslagruimte

Premium smartphones worden elk jaar een stukje sneller, wat voornamelijk komt door betere processors en meer werkgeheugen. De Samsung Galaxy S8 doet daaraan mee en draait op de nieuwste Exynos 8895-processor, gecombineerd met maar liefst 4GB werkgeheugen. En met een standaard opslaggeheugen van 64GB biedt de telefoon meer ruimte dan menig concurrent. Zoals we van Samsung gewend zijn, kun je het geheugen uitbreiden met een micro-sd-kaartje van maximaal 256GB. Te weinig opslagruimte is dit jaar definitief verleden tijd!

Wil je nog meer technische weetjes over de Galaxy S8(+)? Het is de eerste smartphone met Bluetooth 5.0, dat sneller is en verder reikt dan voorgaande Bluetooth-standaarden. Zo kun je de S8 met twee koptelefoons verbinden en samen naar dezelfde muziek luisteren. Verder heeft de telefoon een universele usb-c-poort, supersnel 4G+-internet en een nfc-chip voor contactloos betalen. En oh ja: de 3000 mAh accu kan ook draadloos worden opgeladen.

De beste camera

Vorig jaar bekroonde het gerenommeerde DxOMark de camera van de Galaxy S7 (Edge) tot de beste smartphonecamera ooit, maar Samsung heeft daarna niet stilgezeten. Diverse verbeteringen zorgen ervoor dat de 12 megapixel Dual Pixel-camera van de Galaxy S8 nóg fraaiere foto’s en 4K-filmpes schiet. Ook de camera aan de voorkant is onder handen genomen, waarbij de resolutie is verhoogd van 5 megapixel op de S7 naar 8 megapixel op de S8. Scherpere selfies dus, die er door de introductie van een autofocus nog beter uitzien. Laat het festivalseizoen en de zomervakantie maar komen.

Bestellen

De Samsung Galaxy S8 en S8+, met een groter beeldscherm en accu, zijn nu overal te bestellen voor €799,- en €899,-. Doe je dat uiterlijk 18 april bij Samsung, dan krijg je hem de 19de al in huis. Acht dagen later liggen ze in alle Nederlandse winkels, waarbij je de keuze hebt uit drie kleuren. Ga je voor Midnight Black (zwart), Artic Silver (zilver) of toch Orchid Gray (een fraaie lila-achtige kleur)?

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment