Microsoft heeft een patentaanvraag ingediend voor de synchronisatie van niet alleen geïnstalleerde apps, maar ook van de hele interface van een computer. De patentaanvraag sluit aan bij recente geruchten over het komende Windows 10 Cloud.

Microsoft diende de patentaanvraag in voor het synchroniseren van de hele setup van een account tussen meerdere apparaten. De aanvraag kwam nu pas online, ondanks dat de aanvraag al dateert van december vorig jaar. De technologie leunt erop dat een besturingssysteem alle informatie gerelateerd aan een gebruiker online opslaat om hem op een ander apparaat te kunnen raadplegen.

Het gebruiken van 'roaming profiles' is al jaren onderdeel van besturingssystemen en de patentaanvraag duidt erop dat Microsoft nu weer bezig is met de ontwikkeling van deze technologie. Dat gebeurt vermoedelijk door de aanstaande release van Windows 10 Cloud, een variant van Microsofts besturingssysteem die alleen apps kan draaien uit de Windows Store en zo de concurrentie moet aangaan met Chrome OS van Google.

Microsoft presenteert Windows 10 Cloud vermoedelijk over twee weken op een eigen evenement dat zich richt op onderwijs. Er gaan ook geruchten dat het Amerikaanse bedrijf daar een nieuw apparaat zal laten zien onder de naam Cloudbook. Dat zou mogelijk draaien op een ARM-processor.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment