Google Maps gaat waarschijnlijk de snelheid van de gebruiker en de snelheidslimiet op de weg weergeven tijdens het navigeren. Veel gebruikers vragen al jaren om die functie en de zoekgigant lijkt nu bezig met de ontwikkeling ervan.

 

Als Google hem aanzet in Maps, zal hij standaard ingeschakeld staan, meldt techsite Android Police op basis van een teardown van het installatiebestand van de nieuwe Google Maps. Uitzetten zal mogelijk zijn via de instellingen van de applicatie. De site weet dat de functie eraan komt door de verwijzingen ernaar in toevoegingen aan de code van de app.

De optie om live de snelheid weer te geven en de snelheidslimiet op het scherm neer te zetten ontbreekt nu nog in de applicatie, maar is een functie die veel standalone-navigatiekastjes en sommige concurrerende navigatiesoftware al wel jaren hebben.

Het was al mogelijk om informatie over snelheid en snelheidslimieten toe te voegen op Android-telefoons via apps als Velociraptor, die een overlay met die informatie weergeven. Het is onbekend wanneer Google de functie aanzet. Meestal duurt het na het ontdekken van code in de app enkele weken tot maanden totdat een nieuwe feature actief wordt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment