Samsung maakte vorig jaar al bekend zowel de Samsung Galaxy S6 als zijn wederhelft, de Samsung Galaxy S6 Edge, een update te geven naar Android 7 Nougat. Begin deze maand rolde de update al uit naar gebruikers die hun toestel via Vodafone hebben aangeschaft en nu zijn ook T-Mobile klanten aan de beurt. Dit melden gebruikers op het XDA-forum.

Waarom duurt het zo lang?

Het is een groot punt van frustratie voor vele Android gebruikers: waarom het zo lang duurt voordat hun toestel updates ontvangt? Dit heeft meermaals te maken met het feit dat toestellen via een provider zijn aangeschaft. De toestellen die je via een provider als Vodafone of T-Mobile aanschaft, zijn branded. Dit houdt in wanneer er een update voor jouw toestel klaarstaat, deze eerst nog langs de provider moet. Dit belemmert de snelheid van de update. Het bevordert echter de veiligheid en een geringe kans op fouten, omdat de update op maat voor jouw toestel wordt aangepast. Genoeg over de frustraties en laten we over het positieve praten. Wat mag je verwachten van de update?

Android 7 Nougat

De update verbetert een hoop. Het eerste wat je zal opvallen is de vernieuwde gebruikersomgeving. De vormgeving is op de schop gegaan en biedt een hoop nieuwe kleuren, iconen en instellingen. Ook wordt het mogelijk om meerdere schermen naast elkaar open te hebben, dit heet toepasselijk multi-window. Het wordt op deze manier mogelijk bijvoorbeeld in één venster een Youtube filmpje af te spelen, en in het andere venster aantekeningen te maken.

Daarnaast is een ander groot pluspunt van de update iets minder sexy, maar daarom niet minder praktisch. Het wordt namelijk mogelijk om een blauw licht filter in te stellen. Zoals wellicht bekend, zendt het scherm van een telefoon een hoop blauw licht uit. Dit is niet goed voor je ogen en kan zelfs je slaapritme verstoren. Samsung heeft nu dus een ingebouwd filter gemaakt welke je zelf kunt instellen. Dit blauw licht filter is overigens niet nieuw. Onder meer Apple heeft ook een dergelijke toepassing.

Verder wordt er natuurlijk een hoop aan de veiligheid gedaan en worden diverse bugs verholpen. Veel nieuwe toepassingen zijn overigens van kleine aard. Zo is het straks op je S6 met Android 7 mogelijk om lang op een app-icoon te drukken, waarop vervolgens verschillende acties gemaakt kunnen worden. Dit vat Android 7 Nougat dan ook samen: praktische verbeteringen die voortbouwen op een solide besturingssysteem.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment