De eerste exemplaren van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zijn ondertussen al aan consumenten uitgeleverd. Meteen doken al klachten over het beeldscherm op. Sommige toestellen zouden een rode gloed in het beeldscherm hebben. Samsung gaat dit probleem oplossen met een software update.

De Koreaanse tech-website Korea Herald meldt dat Samsung in ieder geval in Zuid Korea een software update gaat uitbrengen voor de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ die de kleurproblemen met het beeldscherm van beide toestellen moet oplossen. De beeldschermen van sommige Galaxy S8 modellen hebben een rode- of roze waas, doordat de kleuren niet goed genoeg gekalibreerd zijn.

Het probleem is relatief eenvoudig op te lossen met een aanpassing in de software die het beeldscherm aanstuurt. Om die reden gaat Samsung op korte termijn een software update uitrollen die het probleem bij alle gebruikers moet oplossen.

 

Begin deze week dook het bericht op dat veel Koreaanse gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ klaagden over een rode- of roze gloed in het beeldscherm. Volgens Samsung konden de meeste gebruikers het probleem zelf oplossen door de kleuren opnieuw te kalibreren. gebruikers waarvoor dit geen solaas bood, konden zich wenden tot een servicecenter van Samsung.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment