De software van antivirusbedrijf Webroot heeft tijdelijk legitieme Windows-bestanden als kwaadaardig aangemerkt. Daardoor hadden gebruikers van de zakelijke en de consumentenversie van de software problemen met instabiele systemen.

In een mededeling op zijn forum schrijft Webroot dat het 'meerdere false positives voor verschillende programma's heeft vastgesteld' en biedt kleine bedrijven stappen om de geblokkeerde bestanden terug te halen. Het zegt dat managed service providers een andere oplossing nodig hebben, waaraan momenteel nog wordt gewerkt. Ondanks de geblokkeerde bestanden bleef het besturingssysteem vaak werken, maar de problemen zorgen voor instabiliteit.

Ars Technica meldt dat de definitions die voor de verkeerde detectie zorgen ongeveer dertien minuten beschikbaar waren. Dat was echter genoeg om bij veel gebruikers voor schade te zorgen. Daarnaast werden sites als Facebook en Bloomberg aangemerkt als phishingdomeinen, waardoor zij niet meer toegankelijk waren. De site meldt verder dat het verwijderen van Webroot en het herstellen van getroffen bestanden vanuit een back-up een werkende oplossing lijkt te zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment