De achilleshiel werd wel heel snel gevonden.

SquareTrade – een bedrijf dat de garantie van apparaten test – stelde de nieuwe Galaxy S8 behoorlijk op de proef. In de onderstaande video testen de onderzoekers onder andere de valbestendigheid, de batterij en toegang voor onderhoud. Eerder nam een andere tester de Galaxy S8 ook al onder de loep, met positievere resultaten als gevolg.

 

 

Met de waterdichtheid lijkt het niet allemaal snor te zitten. Na een half uur in anderhalve meter water te hebben gelegen, doet het geluid het niet meer goed. Dat het toestel met een volledig glazen exterieur spatwaterdicht is, geloof ik direct, maar tegen deze hoeveelheden lijkt de S8 niet bestendig te zijn. Maar goed, wie gaat er dan ook een half uur duiken met zijn telefoon in de binnenzak van zijn wetsuit.

Vooral het glas blijkt een reële achilleshiel te vormen voor het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Zelfs na een enkele val is niet alleen het daadwerkelijke scherm naar de klote, ook het glas op de achterkant van het toestel bezwijkt onder de druk van de tests.

De conclusie van SquareTrade? Zowel de Samsung Galaxy S8 als de S8+ hebben een middel- tot hoge risicofactor. De testers stellen dan ook niet voor niks grappend: “Een scherm zonder begrenzingen, op de stoep na.”

Reacties mogelijk gemaakt door CComment