Apple verhoogt de prijzen van alle apps in de App Store in Nederland. Bekijk hier de gevolgen van de prijsstijging en hoeveel je voor apps gaat betalen.

App Store prijsstijging in Nederland

In een e-mail naar ontwikkelaars maakte Apple de prijsstijging bekend. Het gaat hier om Mexico, Nederland, België en alle andere eurolanden. De reden: Apple zegt zich aan te passen aan de nieuwe valutakoers.

Dit betekent in de praktijk dat je 1,09 euro gaat betalen voor apps die nu nog 0,99 euro kosten. De stijging geldt ook voor in-app aankopen, maar is er een uitzondering gemaakt voor abonnementen die zichzelf verlengen.

In bovenstaande tabel is te zien hoe de nieuwe prijsniveau’s eruit zien. Zo kun je voortaan rekenen op App Store-prijzen van 1,99 euro, 2,29 euro, 3,49 euro, 4,49 euro en zo verder. Het is niet de eerste keer dat Apple een dergelijke verandering doorvoert. Zo kostten iOS-apps een paar jaar geleden nog 0,79 cent.

Binnen zeven dagen doorgevoerd

De prijsstijging wordt binnen zeven dagen doorgevoerd. Als je al een tijdje zit te twijfelen over het kopen van een dure app, dan is dit het juiste moment om dit te doen. Diensten worden steeds belangrijker voor Apple, dus is het niet gek dat het bedrijf juist hier de prijzen verhoogt. Terwijl de verkoop van fysieke producten stagneert, zijn het juist apps en diensten als Apple Music die het bedrijf steeds meer opleveren.

 

Eerder deze week maakte Apple nog een andere verandering bekend, die vooral invloed heeft op websites die over apps schrijven. Apple verlaagt het affiliate-programma van zeven procent naar 2,5 procent. Dit betekent in de praktijk dat een website die naar een app linkt, nog maar 2,5 procent commissie krijgt als een gebruiker de link gebruikt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment