Uit het security buletin van Google voor de maand maart blijkt dat Google in de maandelijkse beveiligingsupdate voor het Android besturingssysteem maar liefst 118 kwetsbaarheden heeft opgelost, waarvan er 29 als 'kritisch' worden aangemerkt. Het valt op dat de maandelijkse beveiligingsupdate sinds maart steeds groter wordt. Sinds Google in de zomer van 2015 werd geconfronteerd met het extreem gevaarlijke Stagefright-lek in het Android besturingssysteem, brengt Google iedere maand een beveiligingsupdate uit voor het Android besturingssysteem. In de vijfde beveiligingsupdate van dit jaar heeft Google naar eigen zeggen 29 kritische kwetsbaarheden opgelost. Ook zijn er tientallen andere bugs, problemen en kwetsbaarheden met een minder hoge prioriteit of risico verholpen.

 

 

Google verhelpt met de beveiligingsupdate voor mei maar liefst 118 kwetsbaarheden. Dat is opmerkelijk, want in maart en april verhielp Google ook al een record aantal van 60 en 103 kwetsbaarheden. Daarmee heeft Google het tempo waarmee kwetsbaarheden in Android worden verholpen voor de derde maand op rij verhoogt.

Tot aan februari van dit jaar werden gemiddeld tussen de 30 en 40 kwetsbaarheden verholpen met de maandelijkse beveiligingsupdate. Qua aantal verholpen kwetsbaarheden is de Android beveiligingsupdate voor mei - na de al grote update voor maart en april - de meest omvangrijke beveiligingsupdate tot nu toe.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment