Het eerste wat opvalt als je de Galaxy S8voor het eerst oppakt zijn de dunne schermranden. Waar je dikke schermranden van de concurrentie gewend bent, is de Samsung Galaxy S8 bijna een en al scherm. Na een tijdje ben je het echter gewend, en begin je als gebruiker je vooral zorgen te maken. Wat nou als ik het toestel laat vallen? Er zijn immers geen dikke randen om de klap op te vallen.

 

 

Hoesjesmakers verkopen je natuurlijk graag een oplossing. Wellicht kun je binnenkort echter ook bij Samsung terecht. Het lijkt er namelijk op dat de Koreaanse fabrikant binnenkort de Samsung Galaxy S8 Active gaat introduceren. Het toestel dook op in een stukje code: SM-G892A. Naar verluidt heeft het extra sterke toestel al een MIL-STD-810G certificaat behaald.

Dat betekent dat het toestel zonder problemen flinke klappen kan incasseren. Bovendien is het toestel water- en stofdicht. Ideaal dus voor consumenten die veel buiten zijn, of bijvoorbeeld op een bouwplaats werken. Dat is ook de doelgroep waar Samsung zich met zijn Active-serie op richt. Je levert als gebruiker in qua ontwerp, want de dikkere en extra stevige randen maken de toestellen er niet mooier op.

Betere specificaties

Daar krijg je wel een extra stevige telefoon voor terug. Bovendien ga je er zelfs op vooruit qua specificaties. Althans, dat was vorig jaar wel het geval. De Samsung Galaxy S7 Active heeft dezelfde specificaties als het standaard model, met een uitzondering. In plaats van een 3000mAh batterij heeft het extra sterke vlaggenschip een 4000mAh batterij. Niet slecht dus!

Bovendien kun je meestal kiezen uit extra stoere kleuren. Qua specificaties kun je dus rekenen op een 5.8-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560. Onder de motorkap zit waarschijnlijk de Snapdragon 835, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Aan de achterkant van de Galaxy S8 Active vind je waarschijnlijk een 12MP camera. Oftewel, precies wat je van de Galaxy S8 gewend bent.

De grote vraag blijft: hoe gaat het extra stevige toestel er uit zien? De eisen die aan de Active-reeks gesteld worden lijken nou niet bepaald compatibel te zijn met het futuristische uiterlijk van de Samsung Galaxy S8. De Galaxy S7 Active was immers gebaseerd op de standaard Galaxy S7, niet de Galaxy S7 Edge. Hopelijk komen we de komende weken meer te weten!

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment