De Amerikaanse National Security Agency (NSA) onderzoekt het gebruik van antivirussoftware van Kaspersky Lab binnen de Amerikaanse overheid. De softwaremaker is gevestigd in Rusland, dat binnen meerdere onderzoeken wordt verdacht van hacks.

Dat zei NSA-directeur Mike Rogers tijdens een senaatbijeenkomst, aldus Reuters. Rogers is persoonlijk betrokken bij het onderzoek naar Kaspersky Lab. 

Niet alleen de NSA kijkt naar Kaspersky. Vincent Stewart, baas van de Defense Intelligence Agency (DIA) zegt "Kaspersky en zijn software in de gaten te houden." 

De FBI zei eerder deze week al langer onderzoek te doen naar Kaspersky Lab. De veiligheidsdienst zou bezorgd zijn dat Russische spionnen de software van de antivirusmaker proberen te misbruiken, om Amerikaanse computers te bespioneren en saboteren. 

Kaspersky Lab zegt in een verklaring dat het een privaat bedrijf is zonder connecties met overheden. "We zouden geen enkele overheid helpen bij cyberspionage", aldus Kaspersky. Het bedrijf wil assisteren bij onderzoeken naar mogelijke Russische connecties.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment