Steeds meer smartphones beschikken over de mogelijkheid. Zo ook de Samsung Galaxy S8, het nieuwste vlaggenschip uit Zuid-Korea. Toch heeft dit toestel wat moeite om al die energie snel naar binnen te krijgen.

Heb je de Samsung Galaxy S8 en merk je dat dat snelladen helemaal niet zo snel gaat? Dan ben je niet de enige. De Fast Charge 3.0 van Samsung lijkt er bijna twee keer zo lang over te doen als de Zuid-Koreaanse producent van tevoren had aangegeven. Waar het volledig opladen van het toestel ongeveer anderhalf uur zou moeten duren komt het in werkelijkheid dichter bij drie uur.

Dat is echter alleen het geval wanneer het scherm aan staat. Als het scherm uit is en het toestel dus op standby staat laadt het toestel wel op met de beloofde snelheid. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat een smartphone extra warm wordt wanneer deze wordt opgeladen tijdens gebruik. Na het fiasco met de ontploffende Samsung Galaxy Note 7 heeft Samsung de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om telefoonaccu's niet meer te laten ontploffen.

Zeldzaam verschijnsel

Het is niet duidelijk of Samsung van plan is om dit via updates te veranderen zodat de Galaxy S8 steeds sneller opgeladen kan worden. Voorlopig is het in ieder geval zo dat je de S8 beter met rust kunt laten als je hem in korte tijd een stuk moet bijladen. De accu van het toestel is overigens groot genoeg om het een lange dag vol te houden dus heel vaak zal dit niet nodig zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment