Windows 10 krijgt later dit jaar eindelijk een opvolger voor Windows Movie Maker, in de vorm van Story Remix. Een flexibele videobewerkings-tool waarbij samenwerken voorop staat.

 

storyremix

Story Remix laat je heel eenvoudig video's bewerken, niet alleen op Windows maar ook op Android en iOS. Feitelijk hoef je bijna niets te doen, want Story Remix kan ook zelf filmpjes monteren aan de hand van de beelden die je inlaadt. Er wordt rekening gehouden met de muziek en daarnaast zijn speciale effecten en teksten toe te voegen, als ook de 3D-objecten die je met Paint 3D hebt gemaakt.

Samenwerken

Meerdere mensen kunnen aan hetzelfde project werken, door hun eigen video's er in te laden. Als voorbeeld toont Microsoft hoe verschillende ouders een voetbalwedstrijd hebben gefilmd en dus allemaal met losse beelden op hun telefoons zitten. Normaal is het een hele klus om ze allemaal naar één persoon te sturen. Story Remix neemt dat werk uit handen.

Fall Creators Update

Story Remix komt later dit jaar mee met de Fall Creators Update, de eerstvolgende grote update voor Windows 10. Het besturingssysteem krijgt dan ook een nieuw likje verf dankzij Fluent Design - voorheen Project Neon.

Maar dat is nog lang niet alles. Lees hier meer over de nieuwe functies in de Fall Creators Update.

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker maakte sinds Windows XP onderdeel uit van Windows, maar Microsoft besloot het programma niet op te nemen in Windows 10. Opvallend genoeg was er ook geen alternatief voor handen, tenzij men zelf op internet ging rondneuzen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment