Vireality headsets zijn niet iets nieuws. Zo kennen we bijvoorbeeld de HTC Vive en Oculus Rift al. Deze headsets werken echter alleen in combinatie met andere apparatuur zoals een smartphone of laptop. Tijdens het Google 1/0 keynote evenement vandaag hebben we kennis mogen maken met de nieuwe VR headset van Google: de Google Daydream headset. In tegenstelling tot de meeste headsets is de Google Daydream een standalone headset en heb je verder niks meer nodig om de wereld van de virtuele realiteit in te duiken.

 

 

Google

Google Daydream heeft geen externe hardware nodig

Andere headsets hebben nog extra apparatuur nodig, omdat ze bijvoorbeeld zelf niet zijn uitgerust met een display. Ook is het nog nodig om losse sensoren in je kamer te plaatsen, zodat de positie van de headset in de kamer bepaald kan worden. Op deze manier kunnen de beelden worden aangepast en voelt het alsof je in een andere wereld rondkijkt. De Google Daydream is echter zelf uitgerust met sensoren om de positie van de gebruiker te bepalen. Deze detecteren de afstand van de headset tot de muur of andere objecten en creëren op basis van deze informatie de virtuele beelden. Met deze nieuwe headset ben je dus als gebruiker in één klap klaar en hoef je je geen zorgen te maken of je wel de geschikte externe hardware hebt.

 

 

Niet de eerste Daydream headset

Het is niet de eerste keer dat we een Daydream headset zien voorbijkomen bij Google. Vorig jaar werd tijdens het 1/0 evenement namelijk ook een VR bril voor het Daydream platform geïntroduceerd. Deze werkte echter niet zelfstandig. De headset functioneerde alleen in combinatie met een beperkt aantal toestellen, waaronder de Google Pixel. De headset van vorig jaar is helaas voor Google nooit succesvol geworden en nog steeds niet beschikbaar in Nederland.

 

 

Beschikbaar vanaf eind 2017

Met de vernieuwde en alleenstaande Daydream headset lijkt Google het nogmaals te willen proberen. Vanaf eind 2017 zouden de brillen beschikbaar moeten zijn. Verdere informatie over de prijs is nog niet bekend gemaakt. Onder andere HTC en Lenovo zullen hun eigen Google Daydream headset op de markt brengen.

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment