Ruim een kwart van de Android smartphones heeft een oude veiligheidsupdate van oktober 2016 of nog ouder. Bijna één derde van deze smartphones geeft geen enkele informatie over veiligheidsupdates. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Voor smartphones zijn er zowel veiligheids- als versie-updates. Met een veiligheidsupdate worden lekken in software gedicht. Alle Google Pixel, Google Nexus en General Mobile smartphones uit de test hebben de meest recente veiligheidsupdate van april 2017.

 

 

android nougat andy 600x350 klein

Van Samsung, marktleider in Nederland van Android smartphones, heeft slechts één model, de Samsung Galaxy J7, de veiligheidsupdate van april 2017.

En Huawei, dat ook vele modellen verkoopt in Nederland, heeft helemaal geen recente veiligheidsupdates voor zijn toestellen.

De laatste versie van Android is 7.1. Eind maart 2017 bleek slechts 8 procent van de toestellen die de Consumentenbond sinds april 2014 heeft getest, over Android 7 te beschikken. Bijna de helft van de smartphones draait op een oudere versie dan Android 6.0, dat al anderhalf jaar oud is.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment