De eerste details rondom de Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9 plus zijn opgedoken. Beide modellen zijn naar verluidt al volop in ontwikkeling.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

De Koreaanse publicatie The Bell meldt dat Samsung al volop bezig is met de opvolger van de Samsung Galaxy S8. Het was al bekend dat de Koreaanse fabrikant vroeger dan normaal begon met het testen van nieuwe schermen, maar nu zijn de smartphones al volledig in ontwikkeling. Na de Samsung Galaxy Note 7 wil de fabrikant ruim van te voren zijn toestellen af hebben.

Uitgebreidere tests vergen immers meer tijd. Volgens The Bell heeft de Samsung Galaxy S9 de codenaam Star. De Samsung Galaxy S9 Plus wordt intern de Star 2 genoemd. De Galaxy S9 gebruikt naar verluidt dezelfde schermtechnologie als zijn voorganger. Reken dus niet op de uitgestelde vouwbare smartphone, maar op een verbeterde Infinity Display.

Verder wordt er gespeculeerd dat Samsung de productie van beide toestellen eind dit jaar al zal beginnen. Daarmee zouden de high-end smartphones eerder dan normaal aangekondigd kunnen worden. Neem dat soort geruchten echter met een flinke korrel zout.

Eerst de Samsung Galaxy Note 9

De Samsung Galaxy Note 8 heeft immers ook alle aandacht nodig van de consument. Samsung kan zo wel voorkomen dat het zijn toestel weer later moet aankondigen. Dit jaar kon LG Samsung aftroeven met een eerdere aankondiging omdat de Galaxy S8 werd uitgesteld.

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus worden aangedreven door Qualcomm en Samsung’s volgende generatie 7nm processoren. Beide chipsets gaan begin 2018 in productie. Verder weten we nog niks over de volgende vlaggenschepen van de Koreaanse fabrikant. Ach, eerst komt de Samsung Galaxy Note 8 er nog aan. Een ding is duidelijk: de geruchtenmolen komt ontzettend vroeg op gang.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment