Google heeft een nieuwe manier van zoeken binnen applicaties op Android-apparaten ingevoerd bij Google Search. De functie heet 'In Apps', zoekt alleen op de telefoon zelf en is te vinden onder een nieuwe tab in de Google Search-app.

Met de nieuwe functie is het mogelijk te zoeken binnen geïnstalleerde apps op Android. In eerste instantie werkt de functie slechts met enkele apps volgens een bericht op Googles Inside Search-blog, maar dat wordt in de komende maanden uitgebreid. In Apps werkt bijvoorbeeld wel met de Gmail-app, maar niet met Inbox. Ook werkt zoeken binnen Spotify of YouTube en binnenkort wordt daar Facebook Messenger, LinkedIn, Evernote, Glide, Google Keep en Todoist aan toegevoegd.

De functie werkt volgens de zoekgigant volledig offline en louter op de telefoon zelf, waardoor de persoonlijke resultaten alleen voor de gebruiker zelf te zien zijn. LG heeft de functie al toegevoegd aan het startscherm van de aankomende LG V20 smartphone die het bedrijf begin september uitbrengt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment