NASA heeft groen licht gegeven voor een onderzoek naar een communicatienetwerk voor autonome drones en voertuigen.
NASA wil weten of een dergelijk communicatienetwerk haalbaar is, schrijft de ruimtevaartorganisatie op zijn website. De bedoeling is dat het netwerk veilig is en niet vastloopt. Uiteindelijk moeten honderdduizenden drones en voertuigen via het netwerk veilig met elkaar kunnen communiceren. Het netwerk wordt gebouwd aan de hand van communicatietechnologie en kwantum-computing.

Ook twee andere onderzoeksprojecten hebben groen licht gekregen van NASA. Daaronder valt het certificeren van zelfrijdende auto’s en Unmanned Aircraft Systems (UAS), zoals drones en vliegtuigen.

Ook wordt er onderzoek gedaan naar technologie die op afstand kan bepalen of een tevens op afstand bestuurbare drone geschikt is om mee te vliegen. Daarbij wordt voor iedere vlucht gekeken naar bijvoorbeeld de motoren en of de systemen van de drone niet gehackt zijn.

Elk project moet binnen 24 tot 30 maanden afgerond zijn. Het doel van de onderzoeken is om te ontdekken of ze het waard zijn om er geld in te stoppen en of ze haalbaar zijn.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment