Het aankomende besturingssysteem iOS 11 herkent wanneer je autorijdt en blokkeert dan automatisch notificaties. Op die manier wil Apple de verkeersveiligheid verbeteren.

De nieuwe functie, genaamd 'Niet Storen tijdens Autorijden', wordt als suggestie op je scherm getoond zodra de iPhone merkt dat je snelheid toeneemt. Je schakelt de modus zelf in en uit. Als bijrijder kun je er dus voor kiezen om de modus op je eigen telefoon niet in te schakelen.

Je kunt tijdens de Niet Storen tijdens Autorijden-modus nog wel een navigatie-app op je scherm zien, zoals Google Maps of Apple Maps.

Berichtje

Iedereen die je probeert te bereiken kun je automatisch laten weten dat je aan het autorijden bent. Dat gebeurt via een sms-berichtje. De ontvanger kan vervolgens als reactie 'urgent' sturen waarmee je de melding wel te zien krijgt. Zodra je bij je bestemming bent aangenomen schakel je de modus weer uit.

De nieuwe functie komt beschikbaar in iOS 11, het nieuwe besturingssysteem voor iPhones en iPads dat gisteren door Apple is gepresenteerd. iOS 11 wordt in de herfst van dit jaar uitgebracht.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment