Nederland zit in de top vijf van landen met de snelste 4G-verbindingen, en komt wat 4G-dekking betreft wereldwijd op de zesde plaats.
Dat blijkt uit een rapport van OpenSignal, een bedrijf dat de dekking van de netwerken meet via honderdduizenden app-gebruikers.

Volgens het onderzoeksbedrijf hebben Nederlanders een gemiddelde 4G-snelheid van 38,36 Mbps. Alleen in Noorwegen, Hongarije, Zuid-Korea en Singapore is het 4G-internet sneller. Singapore spant met een gemiddelde snelheid van 45,62 Mbps de kroon.

Ook doet Nederland het nog steeds goed wat betreft beschikbaarheid van 4G-verbindingen. Nederlanders hebben volgens OpenSignal ruim 86 procent van de tijd beschikking over een 4G-verbinding.

Voortrekker

Daarmee komt Nederland wereldwijd op de zesde plaats, een plekje lager dan in 2016. Zuid-Korea scoort met een 4G-beschikbaarheid in ruim 96 procent van de gevallen het hoogst.

Volgens OpenSignal hoort Nederland bij de voortrekkers van 4G-internet, en volgen veel landen met een steeds betere dekking, beschikbaarheid en datasnelheid. Waar de meeste landen echter nog streven naar een gemiddelde snelheid van 30 tot 40 Mbps, naderen de koplopers snel de 50 Mbps.

Door de steeds hogere snelheid van 4G-netwerken, ligt de snelheid van 4G wereldwijd inmiddels gemiddeld vrijwel dubbel zo hoog als die van wifi. Waar de gemiddelde wifi-snelheid op 8,8 Mbps blijft haken, halen 4G-gebruikers gemiddeld 16,2 Mbps.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment