Chatapp Telegram is het doelwit van een "grootschalige DDOS [denial of service]-aanval". Dat meldt het bedrijf op Twitter.

Telegram

 

Gebruikers in Noord- en Zuid-Amerika en "sommige andere landen" kunnen daardoor hinder ondervinden wanneer ze de app proberen te gebruiken. Waar de aanval vandaan komt, is niet duidelijk: de chatapp noemt zelf "externe krachten".

Bij een DDOS-aanval worden de servers van het doelwit overspoeld met aanvragen, waardoor het uiteindelijk niet meer bereikbaar is voor echte gebruikers.

 

Telegram maakt het mogelijk om versleutelde berichten te versturen en berichten te anonimiseren. Ook in 2015 was chatapp volgens eigen zeggen doelwit van een grote DDOS-aanval. Die was gericht op de Aziatische servers van het bedrijf.

De chatapp werd recent genoemd in het schandaal rond de Braziliaanse minister van Justitie Sergio Moro. Nieuwssite The Intercept zou chatapp-berichten van hem in handen hebben waaruit zou blijken dat hij nauwe banden onderhield met de aanklagers die de linkse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva vervolgden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment