Internetknooppunt AMS-IX heeft het energieverbruik van de switches in een van zijn datacenters met 85 procent weten terug te dringen door die switches te vervangen. Het bedrijf stapte over op Juniper-switches.

ams-ix/

De Amsterdam Internet Exchange schrijft dat zij het energieverbruik 'met een significante 85 procent wist te verlagen' en de poortcapaciteit te vergroten. Dat gebeurde in het Equinix AM5-datacenter, een van de zestien locaties van de instantie. Het energieverbruik van de switches op die locatie was daar altijd 52,8kW, maar dat daalde na de migratie naar 8,2kW.

De migratie was onderdeel van gepland onderhoud. De oude switches waren MLX-switches. Die zijn vervangen door modellen van Juniper, al zegt AMS-IX niet om welke modellen het gaat. De nieuwe Juniper-switches zijn volgens AMS-IX niet alleen zuiniger, maar hebben ook meer poorten en hebben ondersteuning voor 400G en de aankomende 100G LR-1-standaard.

Binnenkort moeten ook de andere hostinglocaties op de schop, zegt AMS-IX. Later dit jaar gebeurt dat bij Nikhef, DRT AMS9, Global Switch en DRT. AMS-IX verwacht dat de nieuwe switches een levensduur van twaalf jaar hebben. Dat was ook de levensduur van de eerdere MLX-switches.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment