Betalingsverwerker Worldline is maandagochtend getroffen door een storing. Daardoor is een achterstand ontstaan in de verwerking van betalingen en overboekingen, meldt Betaalvereniging Nederland. Klanten van meerdere banken ondervinden daar hinder van.
 
 

"Worldline heeft vanmorgen te maken gehad met een storing", zegt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland aan NU.nl. "De problemen waren rond 12.00 uur opgelost."

De betalingsverwerker verzorgt het betalingsverkeer tussen banken. Daardoor klagen klanten van meerdere banken over problemen bij betalingen en overboekingen.

Volgens de Betaalvereniging waren er alleen problemen bij zogeheten 'batchbetalingen'. Dat zijn betalingen die in grote hoeveelheden vanuit bedrijven en instellingen komen. Denk daarbij aan salarissen, maar bijvoorbeeld ook toeslagen van de Belastingdienst. Zakgeld overmaken kon daarentegen wel gewoon.

"Het is de verwachting dat alle betalingsopdrachten aan het eind van de dag verwerkt zijn", zegt de woordvoerder. Omdat de achterstand nog niet helemaal is weggewerkt, kan het voorkomen dat nieuwe opdrachten nog vertraagd zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment