IKEA gaat in augustus mogelijk zijn slimme rolgordijnen op de markt brengen. Ze zijn nu alvast zichtbaar op de Zweedse website van IKEA. De rolgordijnen zouden minstens 99,99 euro kosten.

Kadrilj en Fyrtur slimme rolgordijnen

Als je eenmaal in smarthome investeert en je huis automatiseert met tal van slimme producten die je allemaal samen met één platform verbindt, gaat het haast verslavend werken. Je begint met twee slimme lampen voor een appel en een ei, maar voor je het weet, patrouilleert een robotstofzuiger door je huis en staat je huis vol smart speakers. 

IKEA

IKEA

Wie zo'n drang heeft naar automatisatie in zijn huis, kan binnenkort de slimme rolgordijnen van IKEA in huis halen. De gordijnen kunnen bediend worden met onder meer de Google Assistent en Amazon en Alexa. Oorspronkelijk waren Kadrilj en Fyrtur gepland om te verschijnen in februari, maar nu is de verschijningsdatum in Zweden althans verschoven tot augustus, dat ontdekte FYD Smarthome Magazine op de Zweedse website van IKEA. Op die site is onderstaande mededeling te vinden.

"We waarderen je interesse in onze slimme gordijnen KADRILJ en FYRTUR. Deze gordijnen zouden in februari verkocht worden, maar komen nu in augustus beschikbaar volgens onze prognoses. Bij IKEA willen we altijd het best mogelijke product aanbieden aan onze klanten. De vertraging is te wijten aan het feit dat we een mogelijkheid hebben gevonden voor meer functionaliteit en daarom de software van de producten willen bijwerken voordat we de rolgordijnen in onze winkels introduceren."

IKEA

De rolgordijnen zijn al te zien op de Zweedse IKEA-site

Beschikbaarheid

Kadrilj is een normaal rolgordijn dat minstens 99,99 euro zal kosten. Voor de grotere modellen betaal je prijzen tussen 109 euro en 139 euro, maar de officiële prijzen werden nog niet bevestigd. Fyrtur is dan weer de volledig zonwerende variant. Je kan niet alleen kiezen uit meerdere groottes, maar ook uit een scala aan kleuren.

Het is nog niet bekend of de rolgordijnen tegelijk ook in Nederland vanaf augustus beschikbaar zullen zijn. Mogelijk belanden ze eerst in Zweedse winkels en volgt Nederland in de maanden nadien. IKEA stelde recent ook nieuwe speakers voor die samen met Sonos zijn ontwikkeld. Je ontdekt ze hier.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment