Je Android-smartphone onthoudt binnenkort waar je jouw auto hebt neergezet. Daar hoef je helemaal niets voor te doen, want de Google Assistent gaat je automatisch helpen bij parkeren.

 

Google

Google Assistent parkeren

Assistent gebruikt de sensoren van je smartphone om te bepalen of je met de auto aan het rijden bent en wanneer je daarmee stopt. Zodra dat laatste het geval is, wordt die locatie opgeslagen als je parkeerplek.

Daar heb je zelf geen omkijken naar; dit gebeurt automatisch. Als je later twijfelt over waar je auto ook alweer staat, dan kun je dat terugvinden in een speciale kaart in Assistent, zo ontdekte website Android Police.

Google

Deze functie zat ooit in Now, en Google lijkt die nu opnieuw leven in geblazen te hebben. Het was voor automobilisten al mogelijk om de locatie van hun parkeerplek op te slaan in Google Maps. Dat kun je zelf handmatig doen, waardoor het een stuk nauwkeuriger is. Zo geeft Google Maps ook de mogelijkheid om aan te geven op welke verdieping van een parkeergarage je staat, en kun je een foto maken van de locatie.

Niets handmatig invoeren

De automatische parkeerfunctie van Assistent heeft als voordeel dat je er niets handmatig voor hoeft in te voeren. Maar hij kan ook niet uit zichzelf gedetailleerde informatie toevoegen, zoals dat in Google Maps wel kan. Beide functies werken echter samen. Als je in Google Maps handmatig je parkeerlocatie invoert, wordt die informatie ook getoond door de Assistent.

De mogelijkheid om automatisch je parkeerplek op slaan, is nu nog maar beschikbaar voor een handjevol gebruikers in de Verenigde Staten. Het lijkt erop alsof assistent het gefaseerd uitrolt. Om de functie te krijgen, is het niet nodig een update te downloaden van Assistent. De feature verschijnt de komende tijd automatisch bij gebruikers.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment