Google blijft Maps maar uitbreiden met nieuwe mogelijkheden. Vanaf vandaag is het mogelijk om te kijken hoe druk het openbaar vervoer is. Voorlopig werkt het alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

 

Google Maps laat drukte in openbaar vervoer zien

Tijdens de daluren is reizen met het ov aangenaam. Er is genoeg zitplek, je kunt rustig een boek lezen of uit het raam turen en hoeft niet te stressen over overstaptijden. In de spits slaat dit echter 180 graden om. Het is overal druk, de kans op vertraging is groot en rustig reizen zit er niet in.

Google Maps gaat je hierop voorbereiden en laten zien hoe druk de bus, metro, of trein is. Wanneer je haast hebt zit er niets anders op dan jezelf de menigte in proppen, maar als er minder nood aan de man is doe je er verstandig de volgende te pakken. Het werkt heel simpel:

  1. Download de nieuwste versie van Google Maps, open de app en plan je reis met het openbaar vervoer zoals je gewend bent;
  2. Bekijk de reisroute en tik op de bus, metro of trein om de haltes te bekijken;
  3. Je ziet nu hoe druk het gemiddeld is.

.google maps

Aan het aantal ingekleurde mensen lees je de drukte af. In het meest gunstige geval geeft Google aan dat er meestal genoeg zitruimte is. Wanneer alle vijf personen grijs zijn zit er niets anders op dan staan.

Voorlopig werkt de ‘drukte-indicator’ alleen in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. We wisten overigens al langer dat deze voorspeller eraan zat te komen. De afgelopen maanden vroeg Google Maps-gebruikers namelijk al naar hoe druk het in het openbaar vervoer was.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment