Google wil de hulp van Assistent bouwen in het always-on-scherm van telefoons. Je zal op die manier eenvoudige interacties met je Assistent kunnen uitvoeren.

Assistent op always-on-scherm

De technologie van Google Assistent zit verweven in de Google-app en daarom wordt er regelmatig een kijkje genomen in de code van die applicatie op zoek naar aanwijzingen voor nieuwe Assistent-functies. In versie 10.16 van de app heeft 9To5Google in de code ontdekt dat Google werkt aan een implementatie van Assistent op het always-on-scherm. Dat is het scherm dat onder meer de tijd en extra functionaliteiten toont wanneer je telefoon is vergrendeld.

Zo werkt het

Google werkt daarbij niet aan de mogelijkheid om een vraag te stellen aan Assistent - die optie werd namelijk recent door Google verwijderd - maar wel om een manier om meer in interactie te gaan met Assistent zonder je telefoon daarvoor te ontgrendelen.

Google

De app Always on AMOLED brengt meer functionaliteiten naar je always-on-scherm

Je zal bijvoorbeeld een 'Goedemorgen'-boodschap te zien krijgen met je agendapunten van die dag. Een andere functie die al omschreven wordt in de code is de optie om een alarm in te stellen vanuit Assistent, en ook media die wordt afgespeeld, zou zichtbaar zijn op het always-on-scherm. Als laatste wil Google de Niet Storen-modus laten activeren vanuit het vergrendelscherm. Op die manier kan je snel inkomende oproepen afweren op momenten waarop ze ongepast zijn. 

Oplaadmodus

Een andere functie die in de Google-app te zien is, is een Charging Mode  of oplaadmodus. Zodra je je telefoon met de oplader verbindt, kan je ervoor kiezen om in plaats van Assistent op je vergrendelscherm, daarentegen een diavoorstelling van je foto's te tonen. Je telefoon zou zo tijdens het opladen veranderen in een smart display. Er zou ook een instellingen komen waarmee de functie na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt, wat handig kan zijn wanneer je 's nachts oplaadt.

Google

Voorlopig is het nog onduidelijk of en wanneer we deze nieuwigheden zullen zien in de praktijk. Mogelijk gaat het om ontwikkelingen die nooit echt naar gebruikers worden uitgerold. Wat denk jij van een vereenvoudigde vorm van Google Assistent op je always-on-scherm? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment