Met de Google Camera-app kun je binnenkort terug naar de toekomst in een nieuwe filmmodus, zo blijkt uit aanpassingen in de broncode. Dit is hoe de nieuwe McFly-modus mogelijk werkt.

google camera

Google Camera McFly-modus ontdekt

In de broncode van de meest recente Google Camera-update zitten verwijzingen naar een McFly-modus, zo ontdekte 9to5Google. Dat is waarschijnlijk een verwijzing naar Marty McFly, een personage uit de Back to the Future-films. Uit de broncode wordt duidelijk dat het om een ‘terugspoel’-modus gaat, waarmee je dus waarschijnlijk video’s opneemt die achterstevoren worden afgespeeld.

De functie is vooralsnog alleen in de broncode van de app te vinden, en dus nog niet beschikbaar voor gebruikers van Google Camera. Doorgaans betekent een verwijzing in de broncode wel dat Google de functie op korte termijn gaat uitrollen naar een breder publiek. Mogelijk horen we dus spoedig meer over hoe de McFly-functie functioneert.

Nieuwe functies duiken vaker op in Google Camera voorzien van rare namen. Zo werd de Timelapse-modus in de app oorspronkelijk een ‘Cheetah Mode’ genoemd. De kans is groot dat de McFly-modus uiteindelijk gewoon een ‘Rewind Mode’ genoemd wordt.

Google Camera

Slimmer selfies maken

In de broncode zitten ook verwijzingen naar selfietips. Ben je geen volleerde selfieschieter, dan helpt de app je straks een handje. Als je de selfiecamera ‘verkeerd’ richt, verschijnt de tekst ‘Onderzoek wijst uit dat selfies er het beste uit zien als je de telefoon boven je houdt, met de camera omlaag gericht. Hou de camera iets hoger voor een betere hoek.’

Tot slot zijn er enkele verwijzingen naar de Google Pixel 4 aan de app toegevoegd. Heel verrassend is dat niet: het ligt voor de hand dat Googles volgende smartphone door de Camera-app ondersteund wordt.

Eerder deze week deelde Google al enkele geplande verbeteringen voor Google Foto’s. Met die app kun je binnenkort handmatig foto’s taggen en je foto’s van huisdieren gemakkelijker delen. Google Foto’s staat standaard op vrijwel elke Android-smartphone, en vervangt steeds vaker de Gallerij-app van fabrikanten. Google Camera is niet op elk toestel te vinden, omdat fabrikanten liever een eigen Camera-app bouwen geoptimaliseerd voor de camera op hun smartphone. Wel kun je het installatiebestand van de app op de meeste smartphones gewoon installeren en gebruiken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment