Een negentienjarige man uit het Groningse Hoogezand is maandag aangehouden op verdenking van WhatsApp-fraude. De verdachte zou bij meer dan dertig mensen duizenden euro's hebben gestolen.

Whatsapp

Via Marktplaats zocht de verdachte mensen op die spullen te koop aan boden en maakte hij een afspraak om de spullen te kopen. Vervolgens stuurde hij een link met een betaalverzoek via betaal-app Tikkie om de betaalgegevens te controleren. Dit leek een onschuldige betaling van 1 cent.

Deze link leidde naar een website die leek op de normale betaalomgeving van Tikkie, maar was opgezet door de verdachte. Wanneer de verkoper de betaling van 1 cent via de nepsite voltooide, kon de verdachte het rekeningnummer van het slachtoffer overnemen.

 

De verdachte kon vervolgens allerlei betalingen doen met de rekening van het slachtoffer. Naar schatting heeft de verdachte voor 35.000 euro schade aangericht bij gedupeerden.

Bij de aanhouding is de computer van de verdachte in beslag genomen. De politie verwacht nog meer aanhoudingen in deze zaak.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment