Vier studenten in het Amerikaanse Glenelg zijn betrapt bij het plaatsen van racistische graffiti, omdat hun smartphones op het moment van het delict automatisch met de wifi op school verbonden.

Wifi

wifi

Het schoolbestuur is naar de politie gestapt waarna de tieners zijn gearresteerd, aldus The Washington Post.

Het viertal ging een dag voor de diplomering naar school om hakenkruizen, racistische teksten en de letters 'KKK' met graffiti op meerdere plekken op school te plaatsen. Ook werden er homofobe teksten op de muren gespoten.

 

Hoewel de tieners op camerabeelden te zien waren, was het niet mogelijk ze te identificeren omdat ze hun gezichten hadden bedekt.

De telefoons van de studenten verbonden wel met het draadloze wifi-netwerk op de school. Daarbij werden ook de unieke gebruikersnamen van de scholieren automatisch gebruikt om de verbinding te maken.

Taakstraffen en weekenden gevangenis

Omdat de teksten en afbeeldingen midden in de nacht op de muren werden gespoten, was het viertal als enige met het netwerk verbonden. Hierdoor kon het schoolbestuur ze snel identificeren.

De groep werd de volgende ochtend gearresteerd wegens het plegen van een haatmisdrijf en vandalisme. Ze spraken van een diplomeringsstunt. Ze zijn veroordeeld tot 18 weekenden in de lokale gevangenis en 250 uur aan taakstraf.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment