De Nederlandse startup MANU komt met de 'eerste echt draadloze oplader': de Qube is een draadloos laadstation zonder kabel.

Manu

manu

De term draadloos opladen klopt eigenlijk niet helemaal. Immers: de laadkabel gaat niet in de telefoon, maar zit wel aan het laadplatform waar die op ligt. De Nederlanders van startup MANU wilden een écht draadloze oplader, die zij overal in en om huis konden gebruiken op plekken waar geen stopcontact in de buurt is.

De MANU Qube is het resultaat, en eigenlijk werkt het apparaat verrassend simpel. De Qube bestaat uit twee draadloze laders: eentje die met een snoer aan het stopcontact zit, en een tweede die er bovenop staat. Die tweede lader is de truc: dat in feite een powerbank met daarbovenop een draadloze oplader, die zelf ook weer draadloos opgeladen kan worden.

Simpel gezegd: wil je met de Qube je telefoon opladen in de tuin of op de bank, dan pak je de bovenkant mee en leg je je telefoon erop. Voor het hele proces hoef je geen draad aan te raken. De draagbare bovenkant van de Qube heeft een 10400 mAh-accu, genoeg om een telefoon drie à vier keer volledig mee op te laden. De draadloze Qi-lader bovenop de kubus ondersteunt 10 watt snelladen.

 

Functioneel designobject 

MANU heeft de Qube bewust vormgegeven als een vrij onopvallend designobject, zodat mensen het in hun interieur kunnen laten opgaan. De Qube is er in de kleur grijsblauw. Speciaal voor Kickstarter is er een gouden Qube in een beperkte oplage van vijf.

De 'ouderwetse' draadloze lader waarmee de bovenkant van de Qube wordt opgeladen, bevat zelf een 5 watt-lader. Die kan bij afwezigheid van de kubus ook nog gebruikt worden om telefoons me op te laden.

MANU wil op Kickstarter minstens 10.000 euro inzamelen voor de Qube. Wie nu al bestelt, betaalt 84 euro voor het apparaat, hele vroege beslissers 71 euro. De gouden versie kost 499 euro. MANU zegt de het de Qube op al in augustus kan aan klanten kan leveren.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment