Wat als Met die woorden beginnen we. Want stel je voor dat Apple, in plaats van iets volledig nieuws uit te vinden voor het oorspronkelijke iPhone-ontwerp, het uiterlijk van de iconische Classic Macintosh of de iMac G3 had behouden? Een iPhone G3 of Classic iPhone?

 

De telefoon zou sowieso meer in het oog springen dan de allereerste ‘echte’ iPhone. Een iPhone in G3 stijl lijkt in ieder geval op geen enkele smartphone zoals we die nu kennen. Toch leek het de ontwerpers van FuturePunk een prachtig idee. Ze zijn er dan ook mee aan de slag gegaan. Niet alleen hebben die gasten de complete 3D modellen ervoor ontworpen, ze hebben zelfs oude Apple commercials omgetoverd met hun modellen in de hoofdrol. Compleet met het prachtige, door Apple gebruikte nummer ‘She’s a Rainbow‘ van de Rolling Stones.

Deze Classic of G3 iPhone is natuurlijk niet praktisch

Natuurlijk zou zo’n telefoon compleet onpraktisch zijn. Naast de onhandige toetsen werkt er natuurlijk geen enkele app op. Toch leek het ons een leuk retro gadget. Een knipoog naar het verleden van Apple. De jongens van FuturePunk zijn echter een stapje verder gegaan. Een leuk idee laten zien is aardig, maar zij hebben er ook complete digitale 3D modellen van gemaakt. De Blendle modellen van zowel de Classic iPhone als de iPhone G3 zijn op hun website tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar.

iPhone

We hopen dat hun YouTube filmpje van de ‘commercial’ – net als bij ons – ook een glimlach op jouw gezicht zal toveren als blijk van (h)erkenning. Vergeet vooral niet na het kijken naar het filmpje hieronder nog eens een blik op je eigen iPhone te werpen. Wat vind je nu nog van die eenheidsworst?

Reacties mogelijk gemaakt door CComment