IKEA gaat zijn slimme rolgordijnen eind augustus in Nederlandse winkels aanbieden, bevestigt de Zweedse meubelgigant tegenover Tweakers.

ikea

De slimme rolgordijnen werden eind vorig jaar al aangekondigd. De gordijnen zouden eerst in februari van dit jaar verschijnen, maar werden uitgesteld naar augustus.

Gebruikers kunnen de rolgordijnen met spraak bedienen via Amazon Alexa, Google Assistent of Siri van Apple. Ook zijn de gordijnen te besturen met een afstandsbediening of via de IKEA-app.

 

Het uitbrengen van de gordijnen werd uitgesteld omdat IKEA een manier vond om de functionaliteit te verbeteren, zegt de winkel tegen Tweakers.

De rolgordijnen komen in twee varianten. De kleinste versie van Kadrilj kost 100 euro. Dit model is lichtdoorlatend. De Fyrtur komt vanaf 119 euro op de markt en is verduisterend. Ze komen vooralsnog slechts in het grijs beschikbaar.

IKEA biedt meer slimme apparaten aan. Zo verkoopt het bedrijf al slimme lampen die aan de IKEA Tradfri-hub gekoppeld kunnen worden. Gebruikers kunnen de lampen bijvoorbeeld dimmen via een app. Later dit jaar brengt het bedrijf ook slimme speakers uit in samenwerking met Sonos.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment