Samsung heeft maandag zijn sporthorloge Galaxy Watch Active 2 aangekondigd. De wearable krijgt een aanraakgevoelige ring om het scherm heen, waarmee gebruikers door menu's kunnen navigeren.

samsung

De Galaxy Watch Active 2 volgt het eerder dit jaar verschenen eerste model op. De nieuwe variant heeft geen fysieke ring, zoals de Galaxy Gear-smartwatch die heeft. De ring wordt in de Galaxy Watch Active 2 digitaal nagebootst met voelbare klikjes.

Met de ring kunnen gebruikers door menu's navigeren, wat de smartwatch gemakkelijker bedienbaar moet maken. Op het vorige model was helemaal geen ring aanwezig en moesten gebruikers op een andere manier door het besturingssysteem vegen en tikken, waardoor het langer duurde om iets te vinden.

 

De Galaxy Watch Active 2 lijkt veel op zijn voorganger. Zo is het scherm rond en is de wearable voorzien van (een verbeterde) hartslagmeter en bewegingssensor. Het apparaat heeft daarnaast bluetooth 5.0, NFC en gps.

De Galaxy Watch Active 2 herkent zeven activiteiten automatisch, bijvoorbeeld hardlopen, fietsen en zwemmen. In totaal zijn er 39 soorten trainingen bij te houden, maar 32 moeten handmatig worden ingevoerd. Het horloge kan ook dieet, slaap en stress registreren.

Samsung brengt het horloge in twee maten en verschillende materialen uit. De 40mm-versie met aluminiumbehuizing is met 299 euro het goedkoopst. De roestvrijstalen variant kost 399 euro.

Het grotere model van 44mm met een aluminium behuizing is verkrijgbaar voor 319 euro en in roestvrijstaal voor 419 euro. De smartwatches zijn vanaf 23 augustus in Nederland verkrijgbaar. De oudere Galaxy Active blijft verkocht worden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment