Hoewel WhatsApp de populairste chat-app is, doet concurrent Telegram het ook alles behalve slecht. De app heeft een trouwe schare fans en loopt op het gebied van functies ver voor op WhatsApp. De nieuwste update voegt twee interessante functies toe die afrekenen met ergernissen in onder andere veel te drukke groepschats.

De eerste nieuwe optie laat je een stil bericht verzenden. De ontvanger krijgt dan wel een notificatie, maar de app maakt geen geluid. Ideaal als je denkt dat iemand slaapt. De tweede nieuwe functie legt drukke groepschats aan banden. Beheerders kunnen kiezen hoeveel tijd tussen een bericht van dezelfde deelnemer moet zitten. Dit zou ook ideaal in drukke WhatsApp-groepen zijn.

Telegram met stille berichten en tempolimiet

Een bericht stil verzenden is erg simpel. Het kan door de stuur-knop lang in te drukken. Je kunt dan kiezen voor ‘stuur zonder geluid’. De ontvanger krijgt een notificatie, maar de app maakt geen geluid. Bovendien staat in de notificatie een doorgestreepte bel-emoji om aan te geven dat het bericht stil verstuurd is.

De functie om groepschats een tempolimiet op te leggen, zit wat dieper verstopt. Je kunt deze vinden door naar het info-menu van een groep te gaan, vervolgens rechtsboven op ‘wijzig’ te tikken en daarna is de optie om gebruikers af te remmen onder het menu ‘rechten’ te vinden. Je kunt in Telegram veel meer aanpassen in groepsgesprekken dan in WhatsApp. Zo kun je ook instellen of leden media mogen sturen of stickers mogen gebruiken. Sommige functies gaan wellicht een beetje ver om ook in WhatsApp te integreren, maar een tempolimiet zou welkom zijn. Zeker voor mensen die een verhaal in 20 aparte berichten versturen. We kennen allemaal wel zo iemand.

Telegram

Reacties mogelijk gemaakt door CComment