Ruim de helft van de Nederlandse huishoudens (54 procent) heeft inmiddels een slimme meter. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 4.700 Nederlanders.

 

slimme energiemeter

Ruim vier miljoen huishoudens in Nederland hebben een slimme meter, een stijging van 18 procent ten opzichte van een jaar geleden.

In de provincie Utrecht hebben de meeste huishoudens hun gas- en stroommeters vervangen door slimme meters (59 procent). Friesland heeft met 44 procent het laagste percentage. Bij 30 procent van de Nederlanders zijn de meters nog niet aangeboden (2,3 miljoen huishoudens).

 

Op 31 december 2020 moet bij minstens 80 procent van de Nederlandse huishoudens een slimme meter zijn geïnstalleerd in plaats van een gas- of stroommeter. Dat is in Europese afspraken vastgelegd.

De slimme meter is door meer dan 500.000 huishoudens bij het aanbieden door energieleveranciers geweigerd. De meeste van hen vinden een slimme meter geen toegevoegde waarde hebben of noemen het onbetrouwbaar. Van de niet-bezitters twijfelt nog 8 procent of ze er een willen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment