Google zou van plan zijn om nog dit jaar een opvolger uit te brengen van de slimme Home Mini-speaker, die mogelijk de Nest Mini gaat heten. Dat meldt 9to5Google op basis van anonieme bronnen.

Google

De kleine luidspreker zou qua vorm nauwelijks verschillen van de huidige Home Mini. Dat betekent dat de speaker plat en rond blijft. Mogelijk wordt hij wel iets groter. De speaker is bedoeld om de spraakassistent Google Assistent op verschillende plekken in huis te kunnen inzetten.

De Nest Mini kan naar verluidt aan de muur worden gehangen. Daarnaast wordt de audiokwaliteit, met name het basgeluid, volgens bronnen verbeterd en zou het maximale volume worden opgehoogd.

 

Verder wordt een aansluiting van 3,5 millimeter verwacht, al is onduidelijk waarvoor Google die precies wil gebruiken. Mogelijk kan daarmee een apparaat worden gekoppeld of kan de Nest Mini juist audio naar andere apparaten sturen.

Ook zou een nabijheidssensor worden toegevoegd, zodat de speaker registreert wanneer bijvoorbeeld iemand langsloopt of ervoor staat. Het is niet duidelijk wat daarvan de toegevoegde waarde is.

De nieuwe speaker wordt mogelijk in de herfst aangekondigd tijdens een Google-evenement. Volgens 9to5Google zal de speaker niet in prijs stijgen en blijft hij rond de 50 euro kosten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment