Webhostingbedrijf Hostinger heeft zaterdag de wachtwoorden gereset van alle gebruikers na een "recent veiligheidsincident", schrijft het bedrijf in een blogpost. Hostinger heeft onder andere datacentra in Nederland.

Hostinger

Het gaat om een hack waarbij de gegevens van zo'n 14 miljoen mensen betrokken waren. Het van oorsprong Litouwse bedrijf is ook in Nederland actief en biedt hier onder andere webhosting en cloudhosting aan. Het is niet bekend hoeveel gebruikers in Nederland getroffen zijn.

Het bedrijf hoorde vrijdag dat een "ongeautoriseerde partij" één van hun servers was binnengedrongen. De indringer gebruikte de server om hogerop in de systemen van Hostinger te komen, naar een server die informatie over klanten beheert.

 

De hacker kon zo onder andere gebruikersnamen, voornamen, wachtwoorden en IP adressen inzien. Volgens Hostinger zijn alle wachtwoorden zo versleuteld dat het niet mogelijk is om er misbruik van te maken, maar uit veiligheidsoverwegingen heeft het bedrijf toch alle wachtwoorden van gebruikers gereset.

Het bedrijf raadt klanten af om op links te drukken of attachments te downloaden in e-mails die er verdacht uitzien. De indringer zou mogelijk op die manier misbruik kunnen maken van de verkregen gegevens.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment