De oktober update is vanaf nu beschikbaar op de Nederlandse Samsung Galaxy S8. Mogelijk bevat deze ook een andere belangrijke fix, maar dat kunnen we niet bevestigen.

Galaxy S8 update oktober 2019

Een van de Samsung telefoons die netjes maandelijks bijgewerkt wordt, is de Galaxy S8 uit 2017. Vanaf vandaag arriveert daarvoor dan ook de beveiligingspatch van oktober. Om precies te zijn worden firmwareversies G950FXXS5DSJ1 (S8) en G955FXXS5DSJ1 (S8 Plus) aangeboden. De download is ruim 433MB groot, en bevat geen nieuwe features of andere zichtbare veranderingen.

 

Wel wordt de patch van oktober geïnstalleerd, inclusief 32 verbeteringen voor de beveiliging van Android, én 17 fixes voor Samsung’s eigen interface. Onder meer de Galerij en reactiveringsbeveiliging worden bijgewerkt. Of het begin oktober gerapporteerde lek in het Android OS ook gedicht wordt is ons niet duidelijk. Google rolt de daarvoor benodigde fix naar haar Pixel-telefoons wel met de oktober patch uit, maar ontbreekt in de officiële info van de patch zelf. Samsung benoemt wel een aantal items waarvan de informatie nog niet vrijgegeven kan worden. Het is dus mogelijk dat daar ook de fix voor de Galaxy S8 bij zit. Honderd procent bevestigen kunnen wij dit echter (nog?) niet.

samsung galaxy s8

Beschikbaarheid

Wat wel zeker is, is dat de Galaxy S8 update nu beschikbaar is op de Nederlandse, unbranded versie van de toestellen. Zoals wel vaker moet je nog wat geduld hebben als je een Belgisch toestel hebt, of jouw branded S8 (Plus) direct bij Vodafone of T-Mobile gekocht hebt. De melding dat je de update beschikbaar is verschijnt vroeg of laat vanzelf tussen je notificaties. Direct checken of je ‘m al op toestel kunt downloaden doe je via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment