Werknemers van Google beschuldigen hun werkgever van spionage, sinds iemand een stukje software ontdekte dat bijhoudt wanneer mensen grote vergaderingen plannen. Dit staat in een memo van werknemers die in handen is van Bloomberg.

Google

Google

De werknemers ontdekten dat een team bezig is met de ontwikkeling van het stukje software voor de Chrome-browser die intern wordt gebruikt. De tool zou bijhouden wanneer er grote bijeenkomsten gepland worden.

Wanneer er tien vergaderruimtes gereserveerd worden of wanneer er meer dan honderd mensen worden uitgenodigd voor een evenement, wordt dit geregistreerd door de tool. Volgens werknemers die de memo schreven, wil Google hiermee in de gaten houden of werknemers een protest willen organiseren.

 

Een woordvoerder van Google laat in een reactie aan Bloomberg weten dat de claims van de werknemers onjuist zijn. Volgens de Google is er wel een tool in ontwikkeling om te zorgen dat mensen een pop-up krijgen als ze grote agenda-afspraken inplannen. Zo wil het bedrijf spam tegengaan in de interne agenda van Google.

De woordvoerder benadrukt dat er geen gegevens worden verzameld waarmee werknemers geïdentificeerd kunnen worden.

Meerdere incidenten

De afgelopen tijd zijn er meerdere incidenten geweest tussen werknemers en het management. Zo zeggen werknemers te zijn gehinderd in hun loopbaan nadat ze hadden gedemonstreerd omdat er beschuldigingen van seksuele intimidatie binnen het bedrijf naar boven kwamen.

Daarnaast heeft is er onlangs een nieuwe regel ingesteld dat werknemers niet mogen praten over politiek tijdens werktijd. Volgens het bedrijf is de regel bedoeld om discussies en verdeeldheid op de werkvloer tegen te gaan.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment