Ziggo zet de tweede stap in de gefaseerde uitrol van het op DOCSIS 3.1 gebaseerde gigabit-netwerk. Na Utrecht is nu Hilversum aan de beurt.

 

Ziggo

Ziggo

onder te graven of straten op te gooien gaat VodafoneZiggo in Hilversum 42.000 huishoudens op het nieuwe netwerk van de toekomst aansluiten. Na de regio Utrecht is Hilversum de tweede plek in Nederland waar bedrijfsonderdeel Ziggo gigabit internet gaat leveren. Met het nieuwe gigabit-abonnement – kosten €99,50 – kan vanaf 26 november met een downloadsnelheid van 1000Mbpx (1Gbps) van internet gebruik worden gemaakt. De bij dit internet geleverde uploadsnelheid bedraagt maximaal 50Mbps. VodafoneZiggo wil voor het einde van 2020 tweederde van de Ziggo-klanten op het technisch vernieuwde netwerk aangesloten te hebben. Uiteindelijk moet in 2021 het gehele netwerk van Ziggo op basis van de DOCSIS 3.1 ingericht zijn.

Stabieler internet

Niet alleen klanten die bij het kabelbedrijf het nieuwe gigabit-abonnement kopen, hebben profijt van het opwaarderen van het netwerk naar zogenaamde GigaNet norm. Iedereen die een internetabonnement bij Ziggo koopt, ervaart de voordelen hiervan. Zo wordt het netwerk stabieler waardoor de kans op storing fors kleiner wordt. Dit heeft mede te maken met uitbreiding van de capaciteit van het netwerk. Hierdoor kan het kabelbedrijf de blijvend groeiende vraag naar datacapaciteit – door meer gebruik van bijvoorbeeld streamingdiensten als NetflixVideoland en Disney+ - beter verwerken. Met het gigabit-netwerk gaat VodafoneZiggo de strijd aan met glasvezelnetwerken van onder meer KPN en T-Mobile die ook gigabit internetsnelheden kunnen leveren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment