De iOS-versie van WhatsApp heeft een update gekregen, die een aantal handige dingen toevoegt. Zo is er nu ondersteuning voor wisselgesprekken. Dat betekent dat je nog steeds bereikbaar bent wanneer iemand jou belt, terwijl je zelf aan de telefoon hangt.

De populaire berichtendienst WhatsApp heeft stilletjes een belangrijke update uitgebracht. De update brengt drie veranderingen met zich mee, waarvan de wisselgesprek-functie waarschijnlijk de belangrijkste is voor gebruikers.

Wisselgesprekken voor belfunctie WhatsApp

De functie voor wisselgesprekken stelt gebruikers in staat bereikbaar te blijven terwijl ze ondertussen met iemand aan het bellen zijn. Krijg je nog een belletje terwijl je al iemand spreekt, dan krijgt de ander niet meteen de melding dat je in gesprek bent.

In plaats daarvan gaat de telefoon voor de beller over en krijg jij twee opties gepresenteerd: je kunt je huidige gesprekken stopzetten en de volgende beller aannemen of je drukt het gesprek weg zodat je je op je huidige conversatie kunt focussen. Of je laat je tweede telefoongesprek voor wat het is en wacht af totdat de beller zelf ophangt.

WhatsApp

Daarnaast moet het aanzicht van je chatgesprekken nu overzichtelijk zijn. Het uiterlijk is ietwat aangepast, waar je waarschijnlijk niet ontzettend veel van merkt, in negatieve zin. In positieve zin hopelijk natuurlijk wel.

Meer privacyopties

Verder heeft WhatsApp de privacyinstellingen aangepast. Zo is het vanaf nu mogelijk dat je helemaal zelf kunt bepalen wie je wel of niet aan een groepsgesprek kan toevoegen. Mocht iemand je dan toch willen uitnodigen voor een groepsgesprek en jij hebt diegene niet op je lijstje gezet, dan kunnen ze je benaderen via een priv√©bericht. Zo houd je zelf de controle over de groepsgesprekken die je accepteert.

Je vindt de nieuwe instellingen voor het beheren van groepsgesprekken onder Instellingen > Account > Privacy > Groepen. Daar kun je middels een lijst aangeven wie je wel of niet mag uitnodigen. Ook kun je instellen dat alleen mensen uit je contactenlijst je mogen toevoegen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment