Samsung zet met de Galaxy S11 volop in op camera’s. Het aanstormende vlaggenschip kan dan ook video’s in 8K-resolutie opnemen, zegt een betrouwbare bron.

 

‘Samsung Galaxy S11 kan video’s in 8K opnemen’

Het gerucht is afkomstig van Sammobile. De op Samsung gefocuste website claimt dat het bericht is bevestigd door bronnen. Sammobile is doorgaans een betrouwbare bron als het op Samsung-geruchten aankomt. Bovendien komt het bericht niet uit de lucht vallen. Er zijn al diverse hints naar een 8K-videokwaliteit voorbij gekomen.

galaxy s11

De bron zegt dat de Samsung Galaxy deze video’s met 30 frames per seconde kan opnemen. Dit betekent dat de camera 30 losse beelden (frames) per seconde registreert. Simpel gezegd zorgt een hogere frame rate voor een vloeiender, minder schokkerig beeld. 30 frames per seconde is voldoende voor het filmen van normale en rustige bewegingen, zoals een wandeltocht.

Verder schrijft Sammobile dat de hoofdcamera van de Galaxy S11 een 108 megapixel-resolutie krijgt. De sensor zou 5 keer optische zoom ondersteunen. Dit houdt in dat je het beeld dichterbij kunt halen zonder kwaliteitsverlies. Verder bevestigt de bron dat de Galaxy S11 over optische beeldstabilisatie beschikt. Hierdoor wordt het beeld minder schokkerig.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment