Bij de Indiase website MySmartPrice zijn vermeende specificatielijsten voor Samsungs volledige line-up in de Samsung Galaxy S20-smartphone online gezet. De informatie spreekt van de Galaxy S20-modellen: de S20, S20 Plus en een S20 Ultra, alledrie met 5G-ondersteuning. 

 

In lijn met een eerder gerucht zien we de Exynos 990-chipset van eigen makelij, al is nog niet helemaal duidelijk welke werelddelen de Samsung-chip gaan krijgen en niet een Snapdragon 865 van Qualcomm. Verder zien we voor de drie toestellen allemaal een resolutie van 3.200 bij 1.440 pixels, wat uitkomt op een beeldverhouding van 20:9. Aangezien het display van de 'gewone' S20 het kleinst zou zijn met een diagonaal van 6,2 inch heeft dit toestel de hoogste pixeldichtheid: liefst 563 ppi.

Een opvallend detail is dat Samsung alleen voor het Ultra-model een grotere hoeveelheid opslag dan de standaard 128 GB uit de kast trekt, te weten 512 GB. De aanwezigheid van een microSD-kaartslot vangt deze klap wel enigszins op. 

Samsung Galaxy S20

Verder is het onderscheid vooral aanwezig in de camerahardware: de eerder besproken 108 megapixel komen alleen in de S20 Ultra terug, waar hij vergezeld moet worden door een 48 mp zoom-camera die tot 10 maal optische zoom biedt, een 12-megapixel groothoeklens en time-of-flight dieptesensoren.  De S20 en S20 Plus moeten het doen met 3x optische zoom en een 12 mp hoofdcamera, maar krijgen opvallend genoeg een 64 mp zoomlens aan boord. Alle modellen ondersteunen het opnemen van 8k-video.

Op 11 februari houdt Samsung zijn Unpacked-evenement in Barcelona, waar de S20-serie (of toch S11?) aangekondigd zal worden. Of bovenstaande lijst het bij het juiste eind heeft zullen we dan definitief leren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment