De beta van WhatsApp is eindelijk voorzien van een Dark Mode, zo melden verschillende media vandaag. De nieuwe beta, met de donkere modus, is op dit moment alleen nog maar te downloaden voor Android-gebruikers.

 

Whatsapp

Het werd eerlijk gezegd eens tijd dat WhatsApp mogelijk aan de haal zou gaan met een donkere modus voor hun applicatie. Zeker nu iOS 13 ook over een Dark Mode voor iPhone en iPad gebruikers beschikt, worden steeds meer applicaties voorzien van zo’n modus. En op een of andere manier is bijna iedereen wel te porren voor zo’n Dark Mode. WhatsApp bleef wat dat betreft nog achter, maar daar zou zomaar eens verandering in kunnen komen.

 

WhatsApp voor Android krijgt Dark Mode in beta

In 2018 kregen we voor het eerst iets mee van een mogelijke Dark Mode voor WhatsApp. Het is inmiddels 2020 en we kunnen stellen dat er wat dat betreft nog weinig schot in de zaak heeft gezeten bij het chat-platform van Facebook. Daar kan binnenkort overigens wel verandering in komen, want in de meest recente WhatsApp Beta duikt de nieuwe modus op. Het gaat om versie 2.20.13 van de Android-versie van de applicatie. Heb je nog geen hand kunnen leggen op de beta zelf, dan is het mogelijk om via deze link de APK te downloaden.

Heb je de meest recente beta geïnstalleerd, dan is het mogelijk om de nieuwe functie in te schakelen via de instellingen. In de chat-sectie van de instellingen is het mogelijk om een thema in te stellen. Daar krijg je vervolgens de opties standaard, licht en donker te zien. Uiteraard selecteer je daar de optie donker en voila! Uw WhatsApp is potverdorie eindelijk voorzien van een donkere modus.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment