Autosleutel kwijt? Binnenkort kunnen iPhone-gebruikers hun auto's met hun smartphones van het slot halen. 9to5Mac ontdekte woensdagavond dat Apple werkt aan een functie die dat mogelijk zou maken.

Iphone

De nieuwe functie komt voor in een betaversie van iOS 13.4 die woensdagavond beschikbaar is gesteld voor appontwikkelaars. Met de functie wordt de iPhone gekoppeld aan een specifieke auto. De gebruiker kan vervolgens met de telefoon die auto van het slot halen en de auto starten.

Volgens 9to5Mac gebeurt het ontgrendelen van de auto via de NFC-lezer van de telefoon. Deze wordt ook gebruik voor de betaalmethode Apple Pay. De functie werkt dan ook alleen bij auto's die een NFC-lezer hebben.

 

De koppeling tussen de auto en de telefoon gaat via de Wallet-app. Als de auto eenmaal gekoppeld is aan de telefoon, hoeft de gebruiker alleen de telefoon dicht bij de auto te houden om deze als sleutel te gebruiken. De virtuele autosleutel kan vervolgens ook gedeeld worden met bijvoorbeeld familieleden, schrijft 9to5Mac.

Apple heeft zelf nog niks over de functie naar buiten gebracht. Het is niet bekend wanneer de software update naar iOS 13.4 beschikbaar zal zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment